#sumbanese photos & videos

Yesterday

if one day you miss me then at that time you need my permission - inda Matadou ______________________________ Warning ! ____________ 📍 Sport Stadium, Singapore . . . . . . . . . #poem #poetry #indamatadou #singapore #country #stadium #sumbanese #rakat #ntt #beautifulday #funday #livehappilly #photography #gloryphotography #photographer #photooftheday #intagramableplace #likeforlike

382
Yesterday

at that time when you said 'I miss you',it's not that I didn't miss you but I just finished miss you. - inda Matadou ________________________ Love this view so much ❤️ . . . . . . . . . #poem #poetry #goodday #singapore #country #stadium #sumbanese #rakat #ntt #beautifulday #funday #livehappilly #photography #gloryphotography #photographer #photooftheday #intagramableplace #likeforlike

243
Yesterday

The day when I found my self happy and blessed. The day when I didn't think of you. I hope it is everyday. - inda Matadou _____________________________ What a fun lovely day ❤️ . . . . . . . . . #poem #poetry #indamatadou #singapore #country #stadium #sumbanese #rakat #ntt #beautifulday #funday #livehappilly #photography #gloryphotography #photographer #photooftheday #intagramableplace #likeforlike

190
2 days ago

See You Next Time 🤗💗🤗💗🤗 #vlierzele #aalst #bruxelles 🇧🇪 #brussels 🇧🇪 #nmbs2020 #seeyouthere #totziens #01august #august1 #sumbanese #brusselmidi #traintrip 🚂

80
3 days ago

" SUMBA " - An Island which has stunning view of nature, plus its unique culture. Thank you @winariwukaho & @adhyehaning Explore this magical island with us! WA : +62 821 4954 5047⁠ Email : info @exploresumba .com⁠ www.exploresumba.com #exploresumba #sumbaisland #pulausumba #sumbatour #sumbatrip #sumbanese #jelajahsumba #sumba #beautiful #island #sunrise #indonesia #eastsumba #sumbatimur #traveling #come2indonesia #trip #backpacker #travel #travelgram #traveler #travelphotography #travels #traveltheworld #tourism #pesonaindonesia #wonderfulindonesia

764
4 days ago

Allow one of our Sumbanese staff members to guide you on a local village tour where they will share their remarkably well-preserved culture and traditions. Praijing (photographed above ) is located in West Sumba just a short drive from the resort and one of our favorite places for an early morning adventure. The sun rising over the mountains, illuminating the village’s iconic menara rooftops is an experience beyond words. . #nihigram by @adiyaksa_97

3.0k28
6 days ago

REAL SALTNIC Vanilla gelato Free Lanyard bosku‼️ Yukk Merapat di @vapezone_waingapu Atau WA 082225327725 . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

32
6 days ago

VINCI BALIK LAGI CUII..., 🥰🥰🥰🥰🥰 ettttssss...., Tenaaangg‼️ Gaeesss pembelian VINCI GRATIS LANYARD LOHH!!!! LANYARDNYA 3 O'RING YAH👍👍👍 JADI BUAT TEMAN2 JGN SAMPE KEHABISAN, INI TERBATAS LOHH!!! . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

60
6 days ago

Aduuhhh kalo Prodak SMOK pada tau lah yah..,. Ni bruhh... 🔥SMOK RPM 80 PRO🔥 🥰🥰 GASSSS‼️ Buruan ke @vapezone_waingapu Atau wa kita di 082225327725 . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

60
6 days ago

Sa hanya mo kastau sa.., Ko cari yg power batre kincang to.., Nihh 3100mah bruuhh‼️‼️ 😁😁😁 Jangan kasih kendor,. Langsung ja @vapezone_waingapu WA. 082225327725 . . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

30
6 days ago

Yang kemaren suka nanya " Om, BANANA LICIOUSnya ada??" Nihhh..., Ada nihh jgn kasih kendoorr‼️ Banana Cream Strawberry bikin hari kalian jgn lebih berasa😊😊 . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

91
6 days ago

KOLABORASI yg SANGAT LUAR BIASA MY OAT'S & MR. COFFEE Woooeeee wooeee woooeeee...., Mama ee... Nih nih My Oat's terbaruu rasa Coffee Oat‼️ Jgn hanya liat sa, ko lambat ko sial toohhh...😁😁😁 Sikaaattt, jgn kasih kendor. . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

90
6 days ago

Gaess masih anget nih, yang suka NIC 6 kita ready!!! CHEESEECAKE WITH TOPPING COFFEE CARAMEL Segeraaaa merapat genk ke @vapezone_waingapu WA. 082225327725 . . . . . #waingapu #waingapuhits #waingapuofsumba #sumba #sumbanese #sumbahits #tanahumba #vape #waingapuvape #vapesumba #vapewaingapu

50
1 weeks ago

Kaleku dengan pandan asli dan benang asli ( pewarna alam ). #loveit #sumbanese #tenun #kaleku #sumbaku #NTT

80
2 weeks ago

This post is about highlighting a creative, who deserves recognition for his amazing craft work. May I introduce to you @jefri_umbu_praing . . Mas Umbu is a young Sumbanese artist who learned the ancient technique of Sumbanese metal weaving from his grandmother when he was only 7yrs old. With a strong passion for his arts and heritage he has spent the last 20yrs perfecting his trade and coming up with fun and innovative ways to incorporate this traditional art into modern design. His hopes for the future include the recognition of his creative arts on a world stage. And for people to see the true beauty and value of what he does. . . These items showcased are available for sale through @djakarta_vintage_jewelry or feel free to contact Mas Umbu yourself for wholesale inquiries. . . #sumbanese #tribaljewelry #wovenjewelry #ethnicarts #ethnicjewelry #togetherstronger #shoplocal #supportsmallbusiness

242
2 weeks ago

Buahtangansumba juga menyediakan blouse / kebaya untuk di padu padankan dengan kain / sarung sumba loo .. #masyarakatsumba yuk yang mau tampil di acara adat #pamale #kedde #pesta tak usah bingung 😊 . Juga menyediakan kemeja kombinasi dan dress dll.. . Wisatawan pun mau tampil adat sumba juga bisa yaa . #lovesumba #sumbanese

50
2 weeks ago

🎶🌻🎶🌻🎶🌻🎶 #happyweekend 😊 #saturdaymood #25july2020 #hellobelgium 🇧🇪 #iseng #indonesian #menny #lolina #sumbanese

110
2 weeks ago

There is an art on growing your own food. If you can do that and build your house then do not need nothing else. Life is simple, life is good because we are actually living, we are lucky to be here and we don't have much time to get stress about not important stuff. Respect the local people, be happy and need less! Go vegan! #harvest #harvesting #harvesttime #goodlife #hardjob #hardwork #rice #harvestingrice #potongpadi #ricefield #ricdfieldindonesia #sumba #ricefieldsumba #sumbabeautiful #sumbaindonesia #orangsumba #sumbanese #helpeachother #simple #simplelife #simplicity #loveit #inlove #vegan #govegan 🌱 #veganism #grownyourownfood #food #foodmatters #veganfood

440
2 weeks ago

Kasih... ya janganlah berpura-pura ❤ ______________________________ #sumbanese #sumbaisland #sumbamarapu #sumbaheaven #sumbatravel #ntt #ntt

170
2 weeks ago

Revel in nature’s splendor ✨⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #nihigram by @childsphotos

91519
2 weeks ago

Senja mengajarkan kita bahwa keindahan tak harus datang lebih awal. #qoutes #qoutesoftheday #ilove #sunset #beach #sumbanese #sumba #ntt #photoshoot #nofilter #naturephotography #travelling #trip

463
2 weeks ago

Mencintai adalah pengampunan... ❤ ______________________________ #sumbanese #sumbaisland #sumbamarapu #sumbaheaven #sumbatravel #ntt #nusatenggaratimur

252
2 weeks ago

Sekarang mah gpp duduk ditangga sendiri aja dulu Nanti kalo mau bangun rumah tangga baru sama kamu🐷 . . . . . #soblessed #whatever #happylife #exoticgirl #sumbanese

713

Top photos & videos on #sumbanese

Jan 2020

Salah satu jenis kain tenun Sumba Timur yang paling banyak dikenali oleh masyarakat, yaitu tenun ikat. Seperti namanya, dalam proses pembuatan kain ini menggunakan teknik ikat untuk membentuk motif pada kain tenun tersebut. Motif pada tenun yang saya kenakan ini bernama patola bunga. Motif patola sendiri merupakan motif yang ada karena pengaruh budaya asing, yaitu India. Motif patola ini melambangkan keindahan; memberi pesan pada mereka yang mengenakannya untuk selalu ber-hati dan berperilaku indah pada sesama makhluk ciptaan-Nya. Kain tenun Sumba Timur memang dikenal sebagai salah satu kain tradisional Indonesia yang sarat akan seni dan makna. Hal inilah yang menjadi salah satu alasan mengapa saya ingin menjaga dan melestarikannya. Kamu juga ya! - 📸 kak @adeeferdinand #SetiapHariPakaiTenun #MariPakaiTenunNTT #PeduliTenunAsliNTT #DamnILoveTenunNTTasli #RambudanLauPatolaBunga #Sumbanese #TauKawiniHumba

46525
1084
Mar 2018

Happiness depends on your attitude, not on what you have ❤ . . Masih di potoin sama bang @fikijbhayangkara 🙌🙏😍

2814
Feb 2016

#Pasola - A #ritual horseback #battle between #Sumbanese armed with blunted spears. 2 March. Game On. #petrieprtravel

1033
Jan 2016

d a n n y | boy ✨. He (the Sumbanese/ Australian thoroughbred ) and I became fast friends tonight ✨. #helloindonesia #itsbeautifulhere

1568
Dec 2019

Pagiiiiiiiii... Setelah Keluar dari rumah hampir 4 hari menjadi tontonan banyak mata, saat pulang rumah TUGAS UTAMA sebagai suami, sebagai ayah, sebagai manusia biasa saya tetap manusia biasa harus memotong rumput dihalamana rumah, memanaskan kendaraan tua saya, mengunjungi sawah yang akan diolah, mendengar ocehan rengekan anak2, mengurusi banyak hal sebagai kepala rumah tangga yanv tetap HARUS TAAT pada istri tercinta Lusia Ladja Kodi anak sulungnya ibu Rambu Marita HIDUP INI SANGAT SIMPEL, SEMUANYA DI SYUKURI DENGAN SUKACITA.. #OSA #sanggarOSA #OsamuethniC #sumbapeople #Anakalang #sumbaTengah #sumbanese #Sumbaisland #sumbapeople #musisiSumba #marapuheaven #musisiNTT #musisitradisional #keyboardist #pianist #guitarist #singer

12915
Aug 2019

Dalam balutan kain tenun Sumba Timur yang begitu cantik❤️❤️ 📸 @alibufteim #sumbanese #sumbanesia #greatculture #marapuheaven #lensanttt #ntt #tenunsumba #sumbapedia

27510