#malaysia photos & videos

just now

Bamboo Tily Oil Jar 🆙🆙🆙🆙🆙🆙🆙🆙🆙 READY STOCK ITEM‼️⠀⠀ Place your order before item SOLD OUT⠀ ⠀⠀ Bamboo tily oil jar 580ml RM39.90 only 🌸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Click link at Bio or DM to purchase. 012-7373646 . . #homedecor #home #design #decor #homedesign #homesweethome #decoration #homedecoration #vintage #interiordesigner #love #interiordecor #kajang #malaysia #homestyle #sayajual #barangunik #interiorstyling #livingroom #dekorasirumah #diy #instahome #bymirazsy #kitchendecor #kitchenofinstagram #dailydeals #kitchenlife #igshopmalaysia #onlineshopmalaysia

00
just now

Merdeka Day is approaching and we want to celebrate this joyous day together with you! We are having a Merdeka Special Promo where you get to purchase any of TNTCO tees at Rm100 only when you get a haircut twice within a month!⁣ ⁣ Valid from 13th - 31st August 2020, while stocks last! Don’t forget to drop by!⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ HIT ME UP 💬🤙🏽⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 014-3523984 (Barber Melvin )⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ 016-8383⁣⁣218 (Barber Nicholas )⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #barbering #barberlove #barbers #barberlife #barbershop #barberslife #barbersinctv #barbershopconnect #barberslifeconnect #supportlocalbarbers #kkcity #kotakinabalu #sabah #malaysia #ilovekk #ilovesabah #lokalah #lokalbah #wahl #wahlpro #menshair #haircut #menswithstyle #menshairstyle #menshaircuts #thebarberpost #thebarberposts #barberhub #barbergang #barberconnect

00
just now

.p Emas Korea Tiada cop 9I6 ✖ Set dewasa / kanak-kanak . Gelang tangan Lebar 1.6cm Panjang 20.5cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ + Gelang kaki Lebar 0.4cm Panjang 28cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ . RM 120 (1 set ) RM 200 (2 set ) FREE POS . Screenshot gambar ini & wasap 0173807523 untuk CHECK STOCK & ORDER . . #gelangfesyen #emaskoreaborong #emasbangkokborong #rantaileher #picoftheday #ajimaura #emaskorea #emassadur #emasbangkok #emaskorea24k #emaskoreamurah #emasbangkokmurah #freepostage #instafamous #malaysia #gelangtangan #rantaitangan #gelangbudak #emasbangkokmurah #freeposlaju #tiktokmalaysia #makeup #gelang #gelangcoco #bangle #ootd #photooftheday #lelong

00
just now

•‿• V͇I͇C͇K͇Y͇ S͇H͇O͇P͇P͇I͇N͇G͇ M͇A͇L͇L  ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ 编号▶️vsm-yg-b252 * * 🛫预购15天工作日 * * 🎀 陶瓷可进可出福猪罐储钱罐小猪存钱罐客厅攒钱罐时尚迷你储藏硬币 * 📲微信 vickylwm1028 📲whatapps 0176997129 * * 🦋可以shopee交易🦋 * * #招代理 #微商 #网卖 #malaysia #预购 #shopee #虾皮 #preorder #猪 #储钱罐

00
just now

.p Emas Korea Tiada cop 9I6 ✖ Set dewasa / kanak-kanak . Gelang tangan Lebar 0.7cm Panjang 20cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ + Gelang kaki Lebar 0.4cm Panjang 28cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ . RM 90 (1 set ) RM 140 (2 set ) FREE POS . Screenshot gambar ini & wasap 0173807523 untuk CHECK STOCK & ORDER . . #gelangfesyen #emaskoreaborong #emasbangkokborong #rantaileher #picoftheday #ajimaura #emaskorea #emassadur #emasbangkok #emaskorea24k #emaskoreamurah #emasbangkokmurah #freepostage #instafamous #malaysia #gelangtangan #rantaitangan #gelangbudak #emasbangkokmurah #freeposlaju #tiktokmalaysia #makeup #gelang #gelangcoco #bangle #ootd #photooftheday #lelong

00
just now

Hannan Hair Care boleh menyelesaikan masalah kulit kepala dan rambut anda. Anda boleh nampak kesannya selepas cucian pertama. DM kami untuk pakej promo dan booking slot untuk scanning di cawangan yang berdekatan dengan anda. #muslimahsaloon#hannanmedispa #hannanhaircare #haircare #scalptreatment #hairtreatment #hannanmedispa #colourrambuthalal #selangor #malaysia #biotin #koreansbirdnest #scalppurifying

00
just now

.p Emas Korea Tiada cop 9I6 ✖ Set dewasa / kanak-kanak . Gelang tangan Panjang 19cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ + Gelang kaki Lebar 0.4cm Panjang 28cm Boleh potong pendek ✔ Tak boleh tambah panjang ✖ . RM 100 (1 set ) RM 160 (2 set ) FREE POS . Screenshot gambar ini & wasap 0173807523 untuk CHECK STOCK & ORDER . . #gelangfesyen #emaskoreaborong #emasbangkokborong #rantaileher #picoftheday #ajimaura #emaskorea #emassadur #emasbangkok #emaskorea24k #emaskoreamurah #emasbangkokmurah #freepostage #instafamous #malaysia #gelangtangan #rantaitangan #gelangbudak #emasbangkokmurah #freeposlaju #tiktokmalaysia #makeup #gelang #gelangcoco #bangle #ootd #photooftheday #lelong

10
just now

Ready iPhone 7 + new ⬇️ ram 64GB 1,350.000 Ram 128GB 1,750.000 Ram 256GB 2.000.000 🛑ORDER KE ADMIN . . 🔴FIX ORDER ADMIN 📱FINI : 085369451548 INGAT SELAIN ADMIN DI ATAS DAN INSTAGRAM DIBAWAH DIJAMIN PENIPU MENGATASNAMAKAN @_pdtore_jakartaa ‼️ . . Diatas Harga sudah free ongkir Keseluruh Indonesia Tercinta Termasuk : #timika #papua #wamena #fakfak #tidore #sorong #jayapura #sabang #kotaserang #monokwari #ternate #maluku #marauke #malukuutara #ambon #palangkaraya #nabire #sentani #serui #anakpapua #manggarai #malaysia #pontianak #jambi #jember semahal apapun kita kasih GRATIS, semua kita tanggung tinggal duduk manis , PStore Semua FREE ONGKIR GRATISS demi kepuasan semua tinggal pilih aja mau yang mana tidak ada lagi tembahan beban ongkir, •ONGKIR GRATISSS !!!!

00
just now

PERGHH! SAYA PAKAI SEKALI JE DARI PAGI SAMPAI MALAM RAMBUT #TAKGOYANG , BAU PUN BAIK BOSKU... - Brader Izzat . Brader Izzat ni dah rasai penangan hipster pomade, sampai tidur pun rambut terpacak lagi. Inilah keunikan hipster pomade: . - Bau yang memang fresh dan wangi, siapa lalu kat sebelah anda memang akan tertarik dengan bau rambut anda. . - Rambut anda senang dibentuk. Nak tukar hairstyle pun tak ada masalah. Letak air sikit je. . - Halal dan mesra wudhu' , nak solat pun mudah. Tak ada la nak kena basuh rambut dulu. . Kalau anda nak tahu, hipster pomade nie ada 9 flavour yang berbeza, anda boleh pilih ikut citarasa anda. Semua flavour bau sedapp 😍 . Kalau korang nak rasai juga penangan hipster pomade ni, whatsapp saya di 01156469713 atau tekan link di bio. #hipsterpomade #takgoyang #ejenhipsterpomade #hipsterpomadeagent #sideincome #extraincome #sentiasabersedia #malaysia #pomade #pomademalaysia #freegift #freepostage #freeshipping #freedelivery

00
just now

Many years to go.. learning the art of Reefkeeping is quite a challange. ♥️♥️♥️ #Wyatt #SeaDevil #Esca200 #reefporn #reeftank #reefaquarium #aquaman_malaya #MalaysiaReefer #malaysia #eatsleepreef #NewbieReefTank #UnderAgedTank

00
just now

[READY STOCK] 🎒Bundle 3 in 1 Hide Backpack🎒 . ✨ RM24 (Exc. Postage ) . 💬 Product Informations : Material : Canva Dimensions : Main Bag : 30cm ( L ) x 13cm ( W ) x 41 cm ( H ) Sling Bag : 18cm ( L ) x 1cm ( W ) x 18cm ( H ) Long Pouch : 19cm ( L ) x 4.5cm ( W ) x 3.5cm ( H ) . 💘 Follow @aesthetic .getaway_ for more~ . #bagsets #readystock #handbag #koreabag #handbagset #beg #bag #begtanganmurah #setbag #shoulderbag #womenbags #bucket #sling #slingbag #bagmurahmalaysia #4in1 #begcombo #malaysia #likeforlikeback

00
just now

Harini mau makan apa ya? Siapa belum pernah try Pezzo ni? Jom try sini Anjung Selera,Likas #staysafe #kitajagakita # #anjungselerakk #anjungseleratanjunglipat #viralpost #pezzo #pizza #italy #malaysia

10
just now

Nak bersiap dalam masa 15 saat ? 🤔 Haa korang kena lah pakai Shawl 15saat ni . Shawl yang dijahit sekali dengan inner bungkus . Cepat dan pantas . . RM49 ONLINE SHOP : Klik je http://www.wasap.my/60193646911/nakbelihydascarf.TQ . HS Full Catalog join 👇🏻: https://t.me/haydascarftudungcollection #haydascarf #hydascarfsisbergaya #takpernahtakcantik #takpernahtakcantikhaydascarf #bisnes #malaysia #malaysian

00
just now

SELALU PAYUDARA yg menjadi pusat perhatian. Gimana kamu punya payudara besar dan kencang ? Itu membuktikan bahwa Payudara adalah salah satu hal penting dalam tubuh wanita Payudara indah,menarik dan besar adalah idaman para wanita. Anda ingin payudara besar dan kencang yg jadi idaman Suami/ pasangan anda. Semua mata akan iri melihat payudara anda yang besar dan montok. Anda akan spt selebriti dengan payudara besar dan kencang dan jadi pusat perhatian. Anda ingin payudara besar dan kencang? Solusi nya cuma satu yaitu. MHCA Free Consultation Contact Now 📲WA:0822-5302-6992 #berkualitas #payudaraberisi #suplementkulit #malaysia #singapura #tkimalaysia #ibucerdas #makanan #sayanganak

11
1 minute ago

Lagi lagi feedback TEA DETOXSKINNY BYCIKELINA 😊❤️ . . Kalau tak berkesan kenapa banyak dah feedback berjaya? Okay jum kita baca apa kata customer sorang ni 😍 . . ✅ TURUN 3KG . ✅ PERUT RASA KENYANG . ✅ SAIZ SELUAR 33-31 . ✅ PEHA & LENGAN TERASA KECIK . . Wow wow, hebat kan penangan TEA DETOXSKINNY BYCIKELINA? 😘💋 Uols tak perlu spend beratus, harga pun tak sampai RM50 uols! Berbaloi sangat sbb bahan kami guna mmg bahan tiptop, and seuncang boleh  guna dua kali! Jimatkan uols 😍 . . Sis akan guide sampai berjaya, sampai uols capai target ❤️ Nak order boleh terus tekan link whatsapp di ig bio sis okay? 😘 . . #malaysia #igmalaysia #instashopmalaysia #bazarpaknil #instashopmalaysia #visitmyig #sayajual #jombelionline #terlajaklaris #putrajaya #shahalam #ipoh #sarawak #johor #onlineshopping #instafamousmalaysia #bazaarmalaysia #sayajualonline #tehkurusviral #supplementkurus

00
1 minute ago

Calling for Pastel Lover ❤️ . Anda pasti jatuh chenta dengan #FazzSkirt grey. Bila mix and match dengan blouse kaler mint green, terus jadi wowww perfect combination!! 🤩 . . Untuk pertanyaan lanjut tentang #FazzSkirt , klik link biru di bio IG kami 🤗 [Merdeka SALE] - BUY 1 FREE 4 GIFT & DISKAUN sehingga RM30 untuk semua #FazzSeries ! 😍 Sempena Hari Merdeka yang bakal menjelma,Hana nak share dan bantu lebih ramai wanita untuk senang bergaya dengan #FazzSeries - dengan harga yang tak masuk akal dan BUY 1 FREE 4 GIFT 🎁🎁🎁🎁😱 . . Uuuiii mana nak dapat harga DISKAUN sehingga RM30 gini, siap dapat 4 freegift! Menangis Zee nak bagi harga camni, tapi takpela yang penting cikpuan hepi ❤ . . Buat cikpuan yang teringan nak cuba sehelai dulu, atau nak tambah koleksi #FazzSeries warna baru.. inilah masanya! . . ❣️Antara koleksi #FazzSeries yang bakal buat cikpuan senang bergaya: ❣️ 🌸 #FazzCardigan 🌸 #FazzSkirt 🌸 #FazzMermaid 🌸 #FazzPalazzo 🌸 #FazzWaffle 🌸 #FazzBrick 🌸 #FazzFloral . ================== 🌹Harga PROMOSI🌹 ================== . 🌸Harga ASAL : RM69 atau RM79 sehelai 🌸Harga PROMO: RM49 sehelai + dapat 4 FREEGIFT . ❣️ Tambah kos postage:❣️ 🌸 Sem Msia : 1 helai RM7 2 helai RM9 3 helai ke atas FREE Postage 🌸 Sabah/Srwk : 1 helai RM10 2 helai RM12 3 helai ke atas FREE Postage . Tarikh SALE: 10Ogos -31Ogos2020 . . 4 FREEGIFT yang bakal cikpuan terima ialah (bergantung pada stok/availability ): . 💕Make up bag 💕Handsock 💕Mini Perfume 💕Brooch . Pssst: Stok adalah terhad. Siapa cepat dia dapat 😍 . #palazzo #palazzomurahmurah #palazzomurahmeriah #palazzomurahmalaysia #palazzocantikmurah #seluarmurah #seluarkembang #malaysia #halalMalaysian #bajumurahmalaysia #bajumuslimahead #bajumeletup #seluarmurahmalaysia #seluartanpagosok #palazzoironless #palazzoPalas #palazzoMalaysia #palazzocrepemurah

00
1 minute ago

Kain Tenun Blangket Halus ------------------------------------------- *⃣ Asli tenun bukan sablon atau printing *⃣ Ukuran : 1,2 m x 2,4 m *⃣ Bahan : katun *⃣ Bonus ikat kepala tenun ---------------------------------------------- Menerima ecer dan grosir. Cocok untuk bahan kemeja,blazer,rok,bolero,blouse,gamis,hadiah,cinderamata,dan lain lain. -------------------------------------------------------- Info lebih lanjut hubungi : 📩 WA : 087-831-670-445 ( cek bio ) 📨 Line : tenunsyailendra ☎ call : 085-728-156-400 #tenun #kaintenun #tenuntroso #tenunjepara #tenunikat #tenunikatjepara #tenunetnik #jualtenun #jualkaintenun #jualtenunikat #jualtenunjepara #tenunetnik #tenunblangket #blangketetnik #tenunntt #tenunikatmurah #tenuntrosomurah #tenunjeparamurah #batik #pendaki #pendakigunung #medan #surabaya #pendakikece #makassar #traditionalfabric #toraja #ntt #malaysia #wovenfabric #tenuntoraja

00
1 minute ago

Scalp Purifying Shampoo adalah shampoo khas untuk mereka yang mengalami masalah kulit kepala berminyak dan kelumumur. Siapa yang perlu menggunakannya? - Mereka yang mengalami masalah kelemumur/kulit kepala mengelupas - Mereka yang mempunyai kulit kepala berminyak - Mereka yang bertudung Segera ke cawangan Hannan Medispa, Hannan Medispa Hairspa, Hannan Muslimah atau Nia Hair Solutions untuk professional hair consult dan treatment. DM kami untuk maklumat lanjut #muslimahsaloon#hannanmedispa #hannanhaircare #haircare #scalptreatment #hairtreatment #hannanmedispa #colourrambuthalal #selangor #malaysia #sclappurifying #niahairsolutions #hannanmedispahairspa #scanning

00
1 minute ago

Lagi lagi feedback TEA DETOXSKINNY BYCIKELINA 😊❤️ . . Kalau tak berkesan kenapa banyak dah feedback berjaya? Okay jum kita baca apa kata customer sorang ni 😍 . . ✅ TURUN 3KG . ✅ PERUT RASA KENYANG . ✅ SAIZ SELUAR 33-31 . ✅ PEHA & LENGAN TERASA KECIK . . Wow wow, hebat kan penangan TEA DETOXSKINNY BYCIKELINA? 😘💋 Uols tak perlu spend beratus, harga pun tak sampai RM50 uols! Berbaloi sangat sbb bahan kami guna mmg bahan tiptop, and seuncang boleh  guna dua kali! Jimatkan uols 😍 . . Sis akan guide sampai berjaya, sampai uols capai target ❤️ Nak order boleh terus tekan link whatsapp di ig bio sis okay? 😘 . . #malaysia #igmalaysia #instashopmalaysia #bazarpaknil #instashopmalaysia #visitmyig #sayajual #jombelionline #terlajaklaris #putrajaya #shahalam #ipoh #sarawak #johor #onlineshopping #instafamousmalaysia #bazaarmalaysia #sayajualonline #tehkurusviral #supplementkurus

00
1 minute ago

Kain Tenun Blangket Halus ------------------------------------------- *⃣ Asli tenun bukan sablon atau printing *⃣ Ukuran : 1,2 m x 2,4 m *⃣ Bahan : katun *⃣ Bonus ikat kepala tenun ---------------------------------------------- Menerima ecer dan grosir. Cocok untuk bahan kemeja,blazer,rok,bolero,blouse,gamis,hadiah,cinderamata,dan lain lain. -------------------------------------------------------- Info lebih lanjut hubungi : 📩 WA : 087-831-670-445 ( cek bio ) 📨 Line : tenunsyailendra ☎ call : 085-728-156-400 #tenun #kaintenun #tenuntroso #tenunjepara #tenunikat #tenunikatjepara #tenunetnik #jualtenun #jualkaintenun #jualtenunikat #jualtenunjepara #tenunetnik #tenunblangket #blangketetnik #tenunntt #tenunikatmurah #tenuntrosomurah #tenunjeparamurah #batik #pendaki #pendakigunung #medan #surabaya #pendakikece #makassar #traditionalfabric #toraja #ntt #malaysia #wovenfabric #tenuntoraja

00
1 minute ago

T-SHIRT SULAM . Mengapa perlu buat baju pekerja/team/event/family day dengan Mabeles Apparel ? . ✔️ Berdaftar dengan SSM ✔️ Kami ada kedai untuk korang kunjungi ✔️ Kami berpengalaman dalam bidang printing silkscreen dah 6 Tahun ✔️Cetakan sulam pada baju, korporat, tuala & lain2 ✔️ Jersi sublimation pun kami buat ✔️ Kami menyediakan kain & fabrik yang berkualiti untuk anda ✔️ Hasil cetakan/printing yang sangat memuaskan - kemas & tahan lama ✔️ Harga yang kami tawarkan adalah harga yang mampu milik ✔️ Harga boleh bincang ikut bajet korang ✔️ Kami sediakan pelbagai design untuk korang pilih ✔️ Boleh edit design ikut apa yang korang nak ✔️ Lebih 15 warna baju untuk dipilih . TAKDE JAMINAN KE ??? . Jangan risau !! wang atau kami akan gantikan baju baru sekiranya produk kami rosak, koyak & luntur dalam tempoh 24 jam 💯 . MACAM MANA NAK TEMPAH YA ???? Klik link Whatsapp kami di bio ya ATAU TERUS KE KEDAI KAMI JE https://goo.gl/maps/mCSoUbVNufrdTSHa9 . ❤️MOHON LIKE & SHARE PAGE MABELES APPAREL❤️ . Terima kasih atas sokongan anda. . Ikhlas dari kami 💖 #rayahaji #aidiladha #aidiladha2020 #polo #tshirt #silkscreen #heatpressvinyl #missionjigging #kelantan #malaysia #jersey #tshirtdesign #tshirtsulam #sulam #jldecoredesign

00
2 minutes ago

Mau iPhone original GRATISS ? 1.Like 2.Follow @ps_storeejakarta ._ 3.Komen Mau warna apa 4.Tag 3 temennya Diumumkan real Live , Ada 100 unit iPhone & uang tunai 1 Milyar untukmu ❤️ . SPESIAL HARI INI RESTOKK !! iPhone 8 PLUS / LAYAR SUPER BESAR . PALING ENAK DIPAKE NGEGAME !! 64GB........... Rp.1,550.000 256GB........... Rp.1,750.000 . . ✔️FIX ORDER ONLINE ♥️VINI 0823-184110-52 #papua #timika #aceh #jambi #jember #sumatra #jawatimur #kalimantan #lombok #lelangiphone #hargamurah #hpmurah #shotoniphone #viral #pontianak #johor #malaysia

40
2 minutes ago

These verses highlight the creative power of the Almighty. It illustrates the insignificance of what mankind can produce to what Allah SWT has created 👆🏻 . . #zainabukautsar #hijaz #dzikirpagipetang #dzikirpagi #dzikir #dzikirpetang #muzamilhasballah #dirumahaja #ngaji #murottalquran #murottal #sholawat #ustadzkhalidbasalamahofficial #dzikirharian #tausyiah #tauhid #qori #qoriah #indonesia #malaysia #brunai # ) #alkahfi

00
2 minutes ago

Cream to mocha nude color. Jasmine Shawl lebih feminin dgn aksesori & kemasan lasercut yg minimal Harga : RM66*inclusive box Fabrik : Premium Ceruty Hemming : Lasercut with Metal Tag Bidang : Bidang 170cm X 68cm +- #thehijabco #specialfabrics #bedifferent #jasmineshawl #thehijabcosepang #dealerthehijabco #thehijabcolovers #kotawarisan #bandarbarusalaktinggi #hijab #hijabista #hijabfashion #hijabers #tudung #scarf #tudungbawal #squarescarf #sayajual #kedaionline #igshopmalaysia #onlineboutique #visitmyig #followmyig #bazarpaknil #malaysia #staysafe #trustedsellermalaysia . Ig : @the_hijab .co_sepang Fb : The_hijab.co_sepang . Alamat Butik @farhaempireboutiquestore : No. 8 ( Ground Floor ), Jalan Seroja 6, Taman Seroja Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor . ☎️ Boutique +603 8706 0199 📱Whatsapp +601 9669 5082

10
2 weeks ago

学音乐的孩子和父母必看! 有些父母会问老师,孩子是不是没有兴趣?补习班太多,课外活动也多,孩子没时间练习。。等等 。。结果,很多长大后都后悔当初为何没有学好和珍惜当初学乐器的机会。。 希望这篇文章可以帮助仁爱的父母看看如何在学音乐的过程中陪伴孩子。 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3125372934140410&id=125068547504212 【沒有堅持不住的孩子,只有中途放棄的家長!】♩.♪ 藝術教育是孩子成長過程中必不可少的課程,越來越多的家長認識到其重要性,也為孩子報了各種興趣班。 可是為什麼每十個孩子中,只有一個能堅持下來呢?很大原因是孩子學藝術中途放棄,很可能是家長沒堅持! ●藝術教育需要強制性 幾乎每個琴童都會經歷這樣一個過程:有興趣——不愛練——被逼迫——成習慣——主動練——真熱愛! 很多人往往在第二階段就放棄了,然而他們不知道只要堅持過了第三階段,音樂就會變成很多人的一生所愛! 所以,在學生的興趣愛好裡面,最早還是需要一些外部強制手段的。 然而有些家長對練琴的看法是這樣的:讓孩子學習音樂,是將音樂作為孩子的興趣愛好來培養,而不是讓音樂變成孩子的負擔,不要逼孩子,孩子有興趣就練。 其實這是一個錯誤的觀念。家長們有沒有想過,為什麼孩子不願練琴?是他們真的對音樂不感興趣了嗎?絕對不是!貪玩是孩子的天性,他們不願練琴,只是因為學音樂的過程中產生了惰性,或者是遇到了挫折,產生了抵觸心理。所以別把順序弄反了,不是有了興趣才練,而是練久了才會有興趣! 不練琴=沒進步=白學=浪費時間,作為家長,應該要給孩子正確的引導,強調練琴的重要性,激發孩子對音樂的興趣。家長的助力和堅持,才能讓孩子變成更好的自己。 ●孩子的不放棄源自家長的堅持 我們常說,良好的家庭環境是琴童成長的關鍵性因素,很多孩子都會受家長態度的影響。比如,家長對待上課這件事比較散漫,那麼孩子也一定經常缺課; 家長認為學學就好,不必太認真,那孩子也必然不會付出最大努力; 家長覺得沒興趣就可以不學了,那孩子也絕對輕易就放棄…… 有教育專家曾說:“小孩子可以任性,但家長不可以放棄督促的責任。”我們必須認清,孩子不堅持,多半是因為家長自己不夠堅定。如果對於他們的放棄行為表示默許,那又怎麼能批評他們沒有堅持呢? 很多孩子放棄時都是沒有判斷力的,有時候,該咬牙挺住的不是孩子,而是父母!家長是一盞明燈,唯一能做的就是正確的引導,積極的教導以及耐心的陪伴。 ●不是怕孩子放棄學藝,而是怕他養成放棄的習慣 “要想讓孩子堅持下來,學到一門技藝,首先家長要堅持。如果一旦學些什麼都淺嘗輒止、半途而廢,他將來一生可能什麼都可以放棄。從這個意義上來說,藝術讓孩子學會堅持,比藝術本身還要重要!” 孩子中途放棄,浪費的精力和金錢是小,養成了知難而退的習慣才是大,這將對其未來人生發展埋下隱患。如果孩子在學習的過程中,不止學會了藝術本身,還收穫了堅韌、毅力、克服困難的勇氣、合理的時間規劃能力以及抵擋誘惑的自制力,那麼這才應該是最有意義的事情! [網絡轉載] #尤可丽丽 #尤克里里 #尤克里里弹唱 #马来西亚 #钢琴 #抖音 #大马 #malaysia #kid #parents #singer #musucian #ukulelelove #piano #korea #serembanmusicschool #seremban #richardclayderman #ukuleleteacher #romance #romantic #kpop #student #tiktok #学生 #老师 #马来西亚美食 #中学生 #小学生 #大学生

30

Top photos & videos on #malaysia

13 hours ago

This picture was taken on my birthday last year in Kuala Lumpur. What a lovely day it was, treated myself with a new haircut, watched sunset on top of a helicopter platform and had way too many drinks in town with all the amazing people from my hostel. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ This year I was planning to celebrate my birthday in Tonga. My number one bucketlist destination. But when corona hit I soon figured my next birthday would be in Australia. Not a bad place either but little did I know I would be stuck in Victoria. No ocean or beaches but cold winter weather.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I thought I might as well take advantage of this situation and visit the snowy mountains to get myself my first ski lesson. Unfortunately the big ski slopes closed down last month because of corona and also the second place we booked closed down due to the second lockdown. How often my birthday plans have changed and how often I had to cancel them.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Fact is the world has changed. I’m lucky to be safe and healthy which is the only thing that counts in these crazy times. Besides being it my coldest birthday ever, it’s probably gonna be the most boring birthday too but I see a good opportunity to stuff myself with cake and wine. If you ask me, there’s not much more a person can wish for.. At least it will be a birthday I won’t forget and next year I’ll celebrate it twice as big. Hopefully in a tropical destination. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #downunder #lockdownlife #birthdaygirl #goodmemories #kualalumpur #malaysia #australia #worldtrip #stupidcovid #birthdayplans #petronastowers #backpacker #travellife

1328
14 hours ago

Today’s forecast: Happiness (and also very much in the mood for food ) . . . #travel #food #malaysia #kualalumpur #happiness

17516
12 hours ago

Terima kasih @mhi_tv3 atas jemputan yang sungguh bermakna ❤️🙏🏻. @tv3malaysia Official Facebook page, Like 👉🏻 ‘Borneo Doll by Wesley Hilton’ 🥰🥰 #borneodoll #sarawak #malaysia #borneo #barbie #custommade

53538
12 hours ago

【幸运】 与其坐等幸运之神 为我开启幸运之门 . 倒不如自己制造幸运 我没有制造幸运的秘方 但我坚信 越努力的人 越幸运 . 你是幸运之神吗? . 摄影师:hoonjianyi . #vilkiewong #youtuber #malaysia #座右铭 #梦想 #追梦人 #人生座右铭 #幸运 #幸运女孩 #爱笑的女孩运气不会太差 #透明雨伞 #拍摄 #拍摄花絮 #拍摄技巧 #photoshoot #photoshootideas #photography #phototakingskills #网红 #雨伞 #umbrellashooting

10710
13 hours ago

Hanya orang yang pernah jatuh tahu peritnya...dan nak bangun semula tu lagi perit sebenarnya🍃 #abampolis #fopdrm #penangmalaysia #quotes #malaysia

2488
12 hours ago

We got matching hats. Yeah, we’re THAT couple 😅😆

52217